Robijnrode wijn met een verfijnde geur van zwarte kers, pruim, kruidnagel en laurier. Vol en sappig in smaak met een opwekkende frisheid en milde tannines. De afdronk is soepel en aanhoudend.
Robijnrode wijn met een verfijnde geur van zwarte kers, pruim, kruidnagel en laurier. Vol en sappig in smaak met een opwekkende frisheid en milde tannines. De afdronk is soepel en aanhoudend.
Sangiovese = jeugdsentiment
"Als je aan mij vraagt waar mijn liefde voor wijn vandaan komt, dan kan dat maar één moment zijn. In 2011 tijdens mijn vakantie met mijn ouders en mijn vrouw bewoonde we een huisje niet ver van Montalcino. Maar wist ik destijds dat daar de beroemde Brunello wordt gemaakt. Samen met mijn vader een echte vader-zoon dag gepland, waar we een wijnproeverij in Montalcino bijwoonde. De wijnen die ik daar heb geproefd worden uitsluitend gemaakt van Sangiovese. Ik vind de wijnen die met deze druivensoort worden gemaakt altijd zeer fijn om te drinken. Het zijn wijnen met een behoorlijke zuurgraad en een aards karakter van truffel. Ben je van plan om een heerlijke pasta met Italiaans stoofvlees te gaan eten, pak dan eens een wijn zoals deze."
- Michiel van Agen