Licht robijnrood gekleurde wijn met een zuivere geurexpressie van rode kers, bosaardbei, peper en laurier. Elegant en verfijnd in smaak met rijp rood fruit, milde tannines en precies voldoende frisheid.
Prachtige Pinot Noir uit koel klimaat Elgin. Verfijnd aroma met rood fruit, florale tonen en iets toast. Ook in de smaak zeer elegant: sappig fruit, mooie frisse zuren, een lichte structuur en fijne tannines.
Frisse, droge witte wijn uit Zuid-Afrika, met de geur van citrus en tropisch fruit en een sappige, elegante smaak. Uitstekend te combineren met salades, visschotels en milde vleesgerechten.
Verleidelijke rode wijn met een pure, zwoele fruitexpressie (zwarte kers, pruim, braam) plus karamel en hazelnoot van het eiken. De smaakaanzet is romig en vol met jammy fruit, goede frisheid en stevige, gepolijste tannines.
Verleidelijke rode wijn met een pure, zwoele fruitexpressie (zwarte kers, pruim, braam) plus karamel en hazelnoot van het eiken. De smaakaanzet is romig en vol met jammy fruit, goede frisheid en stevige, gepolijste tannines.
Sublieme Zuid-Rhône blend uit Zuid-Afrika
"Wijngoed Demorgenzon is ontzettend belangrijk voor de kwalitatieve ontwikkeling van Zuid-Afrika. Demorgenzon heeft aangetoond dat Zuid-Afrika op alle kwaliteitsniveaus mee kan en is een echte kartrekker. Je vindt Demorgenzon in Stellenbosch vlak bij Kaapstad. De wijnen zijn altijd fruitig, intens en toegankelijk. Concerto wordt gemaakt van Zuid-Franse druiven als Grenache, Syrah en Mouvedre en is een schoolvoorbeeld voor de stijl van het huis. Je herkent de druiven en de cuvee meteen en toch heeft Concerto een echt Zuid-Afrikaans randje. Probeer Concerto vooral bij een stuk vlees van de grill met wat mediterrane kruiden en peper en zout. Sommige wijnen hoeven niet complex te zijn om heel goed te zijn."
- Martien Marcelissen
Eben Sadie wordt beschouwd als een pionier in de Zuid-Afrikaanse wijnbouw. Zijn inzicht heeft de regio Swartland in een nieuw perspectief geplaatst. Eben ontdekte hier oude wijngaarden en creëerde zijn beroemde wijnen, waaronder Columella en Palladius.
Krachtige Zuid-Afrikaanse witte wijn met een aroma van toast, eiken en rijp tropisch fruit zoals meloen en perzik. De smaak is vol en rond. Matcht uitstekend met rijke, geurige gerechten met vis of gevogelte.
‘Truly grand cru level.’ – Jancis Robinson Britse Master of Wine en wijnmaker Richard Kershaw is er van overtuigd dat je in de koele, Zuid-Afrikaanse wijnstreek Elgin net zulk topniveau Chardonnay kunt maken als in de Bourgogne.
Rijke, eikengerijpte witte wijn met geurnuances van gekonfijte limoen, meloen, jasmijn, boter en rokerig eiken. Vol, zacht en romig in smaak met rijp citrusfruit en evenwichtige zuren. De afdronk is lang met tonen van citroengras en hazelnoot.
Donovan Rall wordt beschouwd als een van de beste wijnmakers in Swartland en heel Zuid-Afrika. Maar zijn indrukwekkende persoonlijkheid gaat verder dan zijn imposante verschijning. Na zijn afstuderen aan de Universiteit van Stellenbosch in 2005 trok hij de wereld rond.
Frisse mousserende witte wijn uit Zuid-Afrika met de geur van fijn fruit, appel en licht toast. De smaak is vol, droog en aangenaam evenwichtig. Prima als aperitief, maar ook zeer geschikt bij kleine en verfijnde amuses.
Waar de wijnen van Mullineux constant de kwaliteit van Swartlands druiven combineren met de ervaring van de wijnmakers, wordt voor de Single Terroirs alles uit de kast gehaald. Deze wijnen munten uit in concentratie van aroma en smaak, en zijn vooral voor liefhebbers van bijzondere terroirwijnen een ware relevatie.
De druiven voor deze wijn werden met de hand geoogst bij optimale rijpheid, met de hand gesorteerd, gekneusd en ontsteeld. Het sap werd onmiddellijk geperst en koud bezonken gedurende 2 dagen bij 10°C.
De druiven werden met de hand geplukt op 22° en 23° B, met de hand gesorteerd en ontsteelt maar niet verpletterd. De fermentatie van hele bessen vond plaats in open tanks, met tweemaal daags punch-downs.