Lekkere wijn recepten

Runderbavette op rozemarijnspiesjes

Ingrediënten:

  • 600 g runderbavette, in blokjes van 2x2 cm
  • 8 stevige, houtige takjes rozemarijn
  • 500 ml rijstazijn
  • 5 peperkorrels
  • ½ romanesco (groene torentjesbloemkool), in roosjes
  • 1 kleine winterwortel, geschild en in plakjes
  • 1 koolrabi, geschild en in frietvorm gesneden
  • 4 eetl olijfolie
  • 4 stronkjes roodlof, doormidden gesneden

Bereidingswijze

  1. Verwijder de onderste naalden van de takjes rozemarijn. Snij met een scherp mes een spitse punt aan de onderkant. Rijg aan elke rozemarijnspies een paar blokjes vlees.
  2. Doe de rijstazijn, 500 ml water en de peperkorrels in een ruime pan. Breng met een snufje zout aan de kook en voeg romanesco, wortel en koolrabi toe. Laat 3 minuten koken en laat vervolgens in het eigen vocht afkoelen.
  3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Rooster hierin kort de roodlof aan beide kanten. Leg op een schaal en hou ze warm.
  4. Verhit de overgebleven olie in een koekenpan en bak de spiesjes op hoog vuur in 4 à 5 minuten aan alle kanten bruin en tot de gewenste garing is bereikt.
  5. Serveer de spiesjes met de geroosterde roodlof en de zoetzure groenten.

Wijn & Spijs
Vlees met veel smaak, een licht bittere in de roodlof en felle zuren in de ingemaakte groenten. De Cap St. Martin heeft er geen moeite mee. Van  zichzelf al lekker kruidig en spicy met een mooie houttoets die het erg goed doet bij het krachtige vlees. De zuren in de wijn houden het lekker fris.

Bronvermelding: Foodteam
  Recept downloaden

Château Cap Saint-Martin Blaye Côtes de Bordeaux Merlot Élevé en Fût de Chêne 2019

Helderrode wijn met een verfijnde geur van klein rood fruit, florale tonen en mild eikenhout. De elegante smaak is zacht, geurig en eindigt met een warme afdronk en lichte, soepele tannine.

13,20

Vanaf 12 flessen 12,10 per fles

Château Cap Saint-Martin Blaye Côtes de Bordeaux Cuvée Prestige 2020

Franse rode wijn, vol en krachtig van smaak en met een verfijnd aroma van eikenhout. Goed te combineren met rood vlees - zoals entrecote en tournedos - maar ook lekker buiten de maaltijd om.

89
Revue du Vin
2020
La Revue du Vin de France: 89 punten

On sent une vrai recherche de finesse dans ce 2020 à la fois concentré, fruité, réglissé, établi sur des tanins savoureux.
Le Guide Hachette des Vins
2020
Le Guide Hachette des Vins: 1 sterren

Passée sous bois pendant un an, cette cuvée Prestige affirme son fruit, sa rondeur et ses tanins frais dans un bon ensemble harmonieux. Accessible et de charme immédiat.
89
Decanter
2020
Decanter: 89 punten

Bright and alive, this is playful with red summer fruits at the fore and good acidity. Tannins are fine and well integrated and this has touches of wet stone which give a mineral aspect to the finish.

13,80 11,95 per fles

Aanbieding geldig t/m 31 december
Aanbieding

Château Cap Saint-Martin Blaye Côtes de Bordeaux Cuvée Prestige bij 6 flessen in originele kist 2018

Volle, rode wijn uit de Franse Bordeaux, met een verfijnd aroma van eikenhout. De smaak is krachtig en combineert goed met rood vlees. Ook lekker om zomaar te drinken.

89
Revue du Vin
2020
La Revue du Vin de France: 89 punten

On sent une vrai recherche de finesse dans ce 2020 à la fois concentré, fruité, réglissé, établi sur des tanins savoureux.
Le Guide Hachette des Vins
2020
Le Guide Hachette des Vins: 1 sterren

Passée sous bois pendant un an, cette cuvée Prestige affirme son fruit, sa rondeur et ses tanins frais dans un bon ensemble harmonieux. Accessible et de charme immédiat.
89
Decanter
2020
Decanter: 89 punten

Bright and alive, this is playful with red summer fruits at the fore and good acidity. Tannins are fine and well integrated and this has touches of wet stone which give a mineral aspect to the finish.
AD
2016
Algemeen Dagblad:

Vrij van schroom, fruitig, met lekker buiten spelende zuren. Het zoete van rijpe cassis en pruimen. Wat laurier. We brandden een kaarsje voor deze Saint-Martin en zetten ’m op de eettafel.

13,80

Vanaf 12 flessen 12,65 per fles

Even geduld a.u.b.