Pilav van quinoa met mango en macadamianoten & in oosterse boter gebakken portobello's

Hoofdgerecht voor 4 personen - Bereiden: ca. 30 minuten - Wachttijd: 2 uur.

Ingrediënten

  • 1 pak quinoa
  • 50 gr blanke rozijnen
  • 1/2 dl Custoza Cà del Magro
  • 1 mango
  • 75 gr grofgehakte macadamianoten
  • 1 gesnipperde witte ui
  • 2 tl fijngehakte gemberwortel
  • 2 el fijngehakte verse koriander-blaadjes
  • 1 el olijfolie
  • zout
  • 4 portobello’s
  • 1 fijngehakte knoflookteen
  • 1 tl kerriepoeder
  • 50 gr gezouten boter
  • olie

Bereiden
Pilav

  • Kook 1 pak quinoa (275 gram) volgens gebruiksaanwijzing en laat eventueel afkoelen.
  • Week 50 gram blanke rozijnen in 1/2 deciliter Monte del Frá Custoza Cà del Magro.
  • Schil 1 mango (ca. 600 gram) en snijd hem in blokjes.
  • Rooster 75 gram grofgehakte macadamianoten lichtbruin in een droge koekenpan.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wok. Fruit hierin 1 fijngesnipperde witte ui en 2 theelepels fijngehakte gemberwortel.
  • Voeg de quinoa toe en roerbak ca. 3 minuten.
  • Schep de macadamianoten, mango, rozijnen met weekvocht en 2 eetlepels fijngehakte verse korianderblaadjes door de quinoa.
  • Breng op smaak met zout.

Portobello’s en oosterse boter

  • Meng 1 fijngehakte knoflookteen en 1 theelepel kerriepoeder door 50 gram gezouten boter.
  • Roer de boter glad en luchtig. Zet de boter minstens 2 uur apart om de smaak te laten intrekken.
  • Snijd de portobello’s in grove stukken. Schenk er kokend water op, laat 10 seconden staan en giet ze meteen weer af. Dep ze droog.
  • Verhit een grillpan.
  • Bestrijk hem met olie.
  • Rooster de portobello’s totdat ze aan alle kanten een grillruitje hebben.

Serveren
Schep de quinoa op 4 warme borden. Leg de geroosterde portobello’s erop en ernaast. Bestrijk ze ruimschoots met de oosterse boter. Geef er eventueel nog een rucolasalade bij.

Wijn-spijs: Monte del Frá Custoza Cà del Magro
De aroma’s van exotisch fruit in de wijn combineren mooi met de mango in de pilav en de kerrie in de oosterse boter. De milde citruszuren houden het geheel aangenaam fris.


Monte del Frà Custoza Superiore Cà del Magro 2021

Krachtige droge witte wijn uit Italië, met een aroma van geel fruit en anijs. De volle, romige smaak komt goed tot z'n recht in combinatie met fijne visgerechten of romige pasta. 

Alleskunner uit Noord-Italië

"Monte del Fra Ca del Magro, de wijn die zich als een ware kameleon aanpast. Deze wijn laat zich prima combineren met verfijnde vis-, kalfsvlees- of vegetarische gerechten. Maar schenk hem tijdens een borrel en ervaar hoe veelzijdig deze wijn is. Dat is wat ik ook merk tijdens mijn avonden dat ik werkzaam ben als sommelier in het restaurant. De wijn geeft een krachtig fruit gedreven geur mee. De smaak begint vol en sappig. Hierna komt er een verfrissend zuurtje dat zorgt voor een prettige balans in de mond. Ik ben dan ook groot fan van deze wijn, hij laat zich graag meenemen in jouw moment!"
- Michiel van Agen

92
Falstaff
2022
Falstaff: 92 punten

In der Nase einladend nach eingelegter Ananas, dezent nach Aprikose und Orangenblüten. Am Gaumen spannungsgeladen und mit Körper, schönes Säurespiel und süßer Fruchtschmelz, im Ausklang wieder Orange
91
Decanter
2022
Decanter: 91 punten

Textural, sapid and structured, with crisp acidity and a stony, limey finish, this is simply a brilliant white you won't be able to put down.
17,5
Jancis Robinson
2022
JancisRobinson.com: 17,5 punten

The texture is so smooth that it almost feels weighty. Tense, mineral-stony finish. Stunning transparency. A wine that never fails to thrill me. Marica Bonomo has done it again. VGV
93
Wine Enthusiast
2022
WineEnthusiast.com: 93 punten

Mouthfilling with the volume turned up on the palate to match the flavors found in the glass. As the wine reaches the finish sea spray and crushed chalk mineral notes lift the palate to the finish.

13,90

Vanaf 12 flessen 12,75 per fles

Even geduld a.u.b.