Hoofdgerecht voor 4 personen - Bereiden: ca. 30 minuten - Wachttijd: 2 uur.
Ingrediënten
Bereiden
Pilav
Portobello’s en oosterse boter
Serveren
Schep de quinoa op 4 warme borden. Leg de geroosterde portobello’s erop en ernaast. Bestrijk ze ruimschoots met de oosterse boter. Geef er eventueel nog een rucolasalade bij.
Wijn-spijs: Monte del Frá Custoza Cà del Magro
De aroma’s van exotisch fruit in de wijn combineren mooi met de mango in de pilav en de kerrie in de oosterse boter. De milde citruszuren houden het geheel aangenaam fris.
Krachtige droge witte wijn uit Italië, met een aroma van geel fruit en anijs. De volle, romige smaak komt goed tot z'n recht in combinatie met fijne visgerechten of romige pasta.
Alleskunner uit Noord-Italië
"Monte del Fra Ca del Magro, de wijn die zich als een ware kameleon aanpast. Deze wijn laat zich prima combineren met verfijnde vis-, kalfsvlees- of vegetarische gerechten. Maar schenk hem tijdens een borrel en ervaar hoe veelzijdig deze wijn is. Dat is wat ik ook merk tijdens mijn avonden dat ik werkzaam ben als sommelier in het restaurant. De wijn geeft een krachtig fruit gedreven geur mee. De smaak begint vol en sappig. Hierna komt er een verfrissend zuurtje dat zorgt voor een prettige balans in de mond. Ik ben dan ook groot fan van deze wijn, hij laat zich graag meenemen in jouw moment!"
- Michiel van Agen