Op het mooie platteland van de Var (Provence) groeien op de 250 hectare grond van Domaine de Saint Ferréol de druiven gebroederlijk naast het graan. Dit gemengde familiebedrijf stamt uit de achttiende eeuw en werd in de loop van de tijd opgebouwd en uitgebreid door de voorouders van eigenaars Armelle en Guillaume de Jerphanion. Het prachtige domein overleefde onder andere de grote crisis van eind negentiende eeuw, toen de wijngaarden totaal werden verwoest door de druifluis.
De 50 hectare wijngaarden van Saint Ferréol zijn genesteld op een gunstige plek. Ze liggen op zuidelijke hellingen, op ongeveer 370 meter hoogte, en worden door het Bessillongebergte tegen al te ruige weersinvloeden beschermd. Overdag is het hier aangenaam zonnig, ’s nacht daalt de temperatuur flink. De grond bestaat uit klei vermengd met kalk. Al deze aspecten samen zijn heel bevorderlijk voor de ontwikkeling van mooie aroma’s en frisse zuren in de druiven die hier staan: onder andere grenache en syrah voor rood en rosé, en ugni blanc en rolle voor wit. Guillaume de Jerphanion oogst ze deels met de hand, deels machinaal. Daarna verwerkt hij in zijn moderne wijnkelder elk druivenras afzonderlijk tot wijn en maakt daar vervolgens sappige, soepele en volle blends van.