Château Peyrou

Frankrijk Frankrijk - Bordeaux

Château Peyrou

Catherine Papon groeide op in een echte wijnfamilie in Bordeaux, eigenaars van eerbiedwaardige domeinen als Gaillard (daterend uit 1792), Petit Gravet Ainé en Clos St.-Julien in Saint-Emilion, en leerde er het vak. Op haar 24e studeerde ze af als oenoloog en was daarmee de jongste wijnmaakster van Saint-Emilion.

Toch kocht Catherine in 1989 een eigen wijngaard, Peyrou, in Côtes de Castillon, dat grenst aan Saint-Emilion. Enigszins noodgedwongen: de samenwerking met haar vader verliep niet zoals gewenst. Een generatieconflict.

De wijn van natuurtalent Catherine was een grote hit en ze maakte snel naam. Ze sloot vrede met haar vader, ging ook voor hem wijn maken en is sinds 1998 verantwoordelijk voor alle bezittingen van de familie.

Catherine bewerkt de 4,5 hectare van Château Peyrou bio-dynamisch en kiest voor een handmatige oogst en natuurlijke vergisting. Binnen Bordeaux, een regio die niet bekendstaat om zijn vooruitstrevendheid, is ze daarmee een van de voorlopers op het gebied van bio-dynamische druiventeelt en een natuurlijkere manier van wijn maken. Ze maakt een modern type Bordeaux, met een grotere nadruk op fruit en verteerbaarheid. Papon staat erom bekend ook in moeilijke jaren een verfijnde wijn te kunnen maken: een teken van grote deskundigheid.

Herkomstgebied

Even geduld a.u.b.